tirsdag 18. mars 2014

Turkis loftstue

I høst malte jeg loftstuen på nytt. I utgangspunktet hadde vi valgt en lys blågråfarge, men jeg ble bare ikke fornøyd med rommet. Noen som kjenner seg igjen?

Etter omfattende malingsjobb, er stuen nesten ferdig innredet, så jeg tenkte å vise noen bilder her.
Valget falt på en blågrønn farge. Nå trives jeg mye bedre i rommet. 

Som motvekt til de blågrønne veggene har jeg brukt tekstiler i orange for å gi rommet en oppkvikker.

Loftstuen er veldig forskjellig fra mange av de andre rommene i huset, både når det gjelder farge og materialvalg, det liker jeg.

Når jeg velger farger og innreder et rom, tenker jeg kanskje litt annerledes fra mange andre.
Mange er opptatt av at rommene skal harmonere og at det skal være en bestemt stil og farger som går igjen i alle rommene. 
Når jeg innreder rom tenker jeg på hvilke farger jeg ikke har brukt i andre rom, for å supplere de andre fargene og gjøre huset spennende. Når rommene har forskjellige uttrykk kan jeg utfolde meg med interiøret og teste ut nye ting.


Etter at jeg hadde malt loftstuen i høst fikk jeg vite at "årets farge 2014" er turkis/blågrønn. Jeg er egentlig ikke så opptatt av å følge trender, men det var litt morsomt.

Da takker jeg for meg!


Håper dere har hatt en fin dag!

Klem- Marte9 kommentarer:

 1. Likte godt kombinasjonen med gult og oransje! Spenstig!

  SvarSlett
 2. Woho.. dette var inspirerende!! Turkist og oransje er jo mine favoritt farger, så jeg kan jo trygt si at dette falt skikkelig i smak. Jeg vurderer også en blågrønnturkis farge på soverommet mitt (som jeg holder på å planlegge oppussing på). Jeg har jo litt rester av fargen "scooter" liggende.. kanskje jeg skal prøve meg på den.

  Ønsker deg en flott uke. Klem Madelén

  SvarSlett
 3. Stilig! Oransje er slett ikke min farge, men det hender jeg slår til med noen oransje blomster, for det er en utrolig flott kontrast til mine mørke teakmøbler og de turkise detaljene.
  Jeg kunne nok aldri hatt så mange ulike farger i leiligheten, da ville jeg følt at den ble klaustrofobisk og forvirrende. Det henger nok også sammen med at jeg bor i en tre-roms leilighet med begrenset lysinslipp. Men også fordi jeg liker det lyst og enkelt. Lar meg helt klart forføre av fargebruk, men når jeg prøver meg på det selv blir jeg alltid skikkelig misfornøyd... Litt rart, for jeg syns jo det er så stilig med rom slik som du viser. Men slik er det nå!

  SvarSlett
 4. Lurer på hvor du får tak i alle de utstoppede fuglene? Digger dem ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Jeg har vært så heldig (eller uhedig mener kanskje noen) at min mann har arvet en stor samling utstoppede fugler og dyr. Vet det går an å få kjøpt på Finn.no og noen ganger i bruktbutikker...

   Slett
 5. Fin blogg! :) En snill sjel på jobb la budstikka i hylla mi for at jeg måtte lese om bloggen din :)

  Mvh Liv M

  SvarSlett
 6. Hei.

  En aldeles nydelig farge - spesielt opp mot de brun- og orangetonene :-)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en hilsen:-)