fredag 28. mars 2014

Innred for deg selv

Mange lurer på hvilken stil de har og synes det er vanskelig å finne en stil i havet av interiør- magasiner.

Mange blir påvirket av trender, og prøver å være oppdatert og kjøpe det som er inn.
Det en risikerer er at når trenden er over etter et år eller to, og en ikke har råd til å hive seg på neste trend, så føles hjemmet halvveis og utdatert.


Disse statuene er et eksempel på ting jeg har i hus pga.jeg liker de, jeg forventer ikke at alle ville hatt de.Mitt forslag er:
Innred for deg selv. 
Ikke tenk på om naboen liker den sofaen, den vasen eller den vegg-fargen.
Kjøp det du selv liker. Hvis du kjøper de tingene du selv synes er fine, har de tingene en tendens til å passe sammen, pga de kommer utifra det samme hodet og den  samme smaken.

Interiøret vil ikke føles så fort utdatert heller, fordi det ikke er preget av trend-bildet, men av personligheten til de som bor der.

Jeg er så opptatt av at vi skal innrede etter personligheten. 
For meg er der veldig unaturlig at så mange går for hvite vegger med sort interiør som kontrast, kahler vaser, eames- stolene (jeg prøvde de selv, men det ble helt feil) og så videre.
Det er så mange forskjellige personligheter der ute, da synes jeg det er helt unaturlig at så mange kjører på med den samme stilen.

Tør å være deg selv og stol på din egen smak! Det prøver jeg på, det er ikke alltid jeg lykkes og tar helt feil ting inn i huset
Det er sofaen på bildet et eksempel på, likte fargen, men den ble altfor stor og "lukket" stuen for mye.
Når feilene er gjort, er det utrolig gøy etterpå, når en finner de tingene som virkelig klaffer!

Ønsker dere en fin helg!

Klem- Marte.


7 kommentarer:

 1. Er så enig med deg. Har masse ting som sikkert mange syntes er helt ut! Men hva gjør vel det?

  SvarSlett
 2. Hei, Marte! kunne ikke være mer enig i det du skriver akkurat her! Alt for mange av bloggene her hjemme i Norge nå som er blitt alt for like, desverre, spør du meg. Merker at jeg dras mot blogger som tør å gå egne veier, skille seg ut i mengden, kombinere artige og overraskende detaljer og kontraster, eksperimentere med farger, materialer og struktur, hente frem bortgjemte og bortglemte møbler mm. Du er i sannhet et godt eksempel på nettopp det. Jommen glad jeg oppdaget bloggen din du. Fortsett i samme ånd, - du har i alle fall en trofast følger her i Telemark, som blir inspirert igjen og igjen. Fortsatt god søndag, klem fra Beate

  SvarSlett
 3. Enig med deg altså! Det smarteste man kan gjøre er å følge sitt eget hjerte og personlighet. Da har man, hvis man har flaks, interiørløsninger som varer en stund. Selv har jeg jo en tendens til å hive meg på en trend nå og da, men jeg gjør det jo som regel bare når det dukker opp noe som taler til meg (sånn som kobber, hodeskaller, bøker, farger f.eks.). Jeg er også fan av å lage sitt eget. Da blir det personlig med en gang vettu!
  Jeg har også en stygg tendens til å overmøbelere.. noe jeg prøver å venne meg av med....vanskelig. Maksimalist i hjerte vettu og mannen er tidevis minimalist... *kremt*... god miks det der.
  Ønsker deg en flott uke. Klem Madelén

  SvarSlett
 4. Jeg er helt enig. Disse interiørene som vises frem der alt matcher og er helt etter det nyeste trendbildet, de er så upersonlige at jeg ikke skjønner at folk orker å bo der.. For meg ville det blitt som å bo i et showrom. Fint kanskje, men så pregløst. Og som du skriver, så blir jo det fort utdatert. Men, folk er jo forskjellige og noen liker det vel. Kommer jeg over slike blogginnlegg, der det vises bilder fra slike hjem, så går jeg heller videre til neste blogg. Jeg vil se noe nytt, noe som skiller seg ut.
  Men iblant lykkes man ikke. Som du med sofaen over, og jeg med mitt forsøk på trendy bildeplassering på skjenken, som jeg skrev om for litt siden. Det er nå gjort helt om på.

  SvarSlett
 5. Hei Marte

  Jeg har helt ulik stil fra deg. Likevel er jeg stor fan av din stil. Jeg elsker at du våger å være så dristig i valgene dine. Jeg blir veldig inspirert av de mørke tonene og at du ikke ser etter design-navn på stoler og annet interiør men viser at det finnes mye fint å pynte med likevel.

  SvarSlett
 6. Hei!
  Vi har nettopp kjøpt hus, og i forbindelse med dette har vi jo måttet male og innrede. Jeg liker godt farger, og kjørte på med knallfarger på soverommene. Og ALLE kommenterte fargene. Fikk ikke inntrykk av det var så mange som likte dem, så jeg ble usikker på valget vi hadde tatt og begynte å kikke på interiør-sider og vase målløst gjennom butikkene. Så søkte jeg på turkis rom (tror det var det), da kom ihvertfall gutterommet ditt opp. Og det var så fint, det var helt perfekt. Og når jeg leser dette innlegget her har jeg bare lyst å gi deg en klem! Og si TUSEN takk! For jeg må bare slutte. Jeg må slutte å lete etter ting som ikke er meg. Jeg må bare fortsette som jeg har gjort. Siden vi flyttet inn har jeg bare vært usikker og lei, og følt at alt jeg har gjort har blitt feil. Men nå føles det som om noen har sluppet trykket utav kokeren. Jeg vil være hjemme hos meg selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koslig kommentar!
   Blir veldig glad når jeg kan være til hjelp for andre!
   Jeg synes det er så bra når folk kjører på med sine egne fargevalg! Det er jo for seg selv en innreder!
   Stå på og ta valg for deg selv, så tror jeg du blir fornøyd i lengden :-)
   Klem.

   Slett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en hilsen:-)