mandag 24. februar 2014

Forandre bloggens utseende?

Hvordan en blogg skal se ut er ikke lett.
Helt siden jeg lagde bloggen har jeg hatt i tankene at jeg vil gi den en makeover og freshe den opp.

Jeg er over middels opptatt av interiør, har et øye for estetikk, men når det gjelder å skulle være grafisk designer for egen blogg, har jeg en lang vei å gå.


Det er mange fine interiør-blogger ute på nett, lekre headere, kule fonter, fine og gjennomtenkte oppsett og bilder med svært høy kvalitet!
En ting som går igjen er at 90% av bloggene har hvit bakgrunn, bilder der mesteparten er hvitt og det er en "hvit tråd" gjennom hele bloggen.
Kan noen si meg hvorfor?Dynamisk sidevisning?

Er det fordi den hvite stilen er så inn?
Fordi hvit bakgrunn går til "alt"?
Eller er det rett og slett fordi folk ikke vet sine arme råd og safer med hvitt?Hvit bloggJeg har en fiks idé om at jeg ikke ønsker en typisk "hvit blogg". Siden interiøret mitt hjemme består i farger med høy valør, synes jeg bloggen bør gjenspeile dette.
Men når jeg tenker meg om, så kan det jo hende at alle har forstått det bortsett fra meg? Kanskje jeg bør konvertere til "hvit blogg" selv om bildene har mye dype farger? 


Hva synes dere?
Jeg tar gledelig imot argumenter og råd til hvilket utseende som "selger" på blogg.


Hva gjorde at du valgte det utseendet du har på bloggen?


Ha en fin dag videre!


Marte
18 kommentarer:

 1. Herlig med en annerledes blogg! Hold deg til den stilen du har du! Selv forandrer jeg litt utseende etter årstidene. Nå har jeg den litt lysegrønn for jeg lengter etter vår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tilbakemeldingen:-) Ikke dumt å forandre stil etter årstidene:-)

   Slett
 2. Ja, det med blogg design er aldri en lett ting. Og jeg skjønner veldig godt hva du mener når du sier du ikke vil ha en hvit blogg fordi det ikke passer stilen din. Det er jo et personlig valg. MEN jeg føler selv at det ligger noe i det å ha et rolig/nøytralt utgangspunkt sånn at det er bildene som taler sterkest (og eventuelt headeren). Men det må vel gå ann å få til en gyllen middelvei.
  Jeg synes i allefall at du skal gjøre det DU vil, for det er alltid det som teller mest.

  Ønsker deg en flott uke. Klem Madelén

  PS: Jeg var så freidig å lånte et bilde av deg i dag (håper det var i orden, hvis ikke så fjerner jeg det med en gang). Skulle bare skryte litt ekstra av din flotte blogg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette var et solid og godt svar! Takk:-)
   Bare moro at du lånte bilde og anbefalte meg på bloggen din, det er til å bli glad av:-)

   Slett
 3. Hei, Marthe! Endelig fikk jeg satt meg ned og skrevet en hilsen til deg her inne. Har tenkt på det i flere dager, helt siden jeg så opptak av reportasjen fra hjemmet ditt i Herlige Hjem. Wow, så artig det var! Tror noe av det jeg likte spesielt godt var lekenheten, kreativiteten og personligheten din - som oser en kombinasjon av nese for estetikk, samtidig som du tør å gå egne veier og stole på ditt eget blikk. Tror jeg kunne flyttet rett inn i den stua di. Aner at vi liker noe av de samme tingene, i alle fall hva gamle møbler og enkelte retrodetaljer angår. Så er vi jo alle mennesker og lar oss unektelig påvirke av trender og skifter i stilarter rundt oss. Da skal det noe til å stå imot det tradisjonelle kjøpepresset og tenke at møbler og interiør med en historie og affeksjonsverdi, kanskje er det som overlever i lengden. Jeg liker i alle fall at ting jeg omgir meg med vitner om levd liv og gir meg gode følelser. Hva utseende på blogg angår, er jeg enig med deg i at mye av trendbildet nok har smittet over på bloggenes utseende også den siste tiden. Jevnt over preget av mer minimalisme og svakere farger, er mitt inntrykk. Jeg er ikke spesielt god på data, så var pent nødt til å bruke en av malene som lå inne hos blogspot. Når man sitter og leser tekst over tid, foretrekker jeg selv at det er på hvit bakgrunn. Litt mer slitsomt for øyet med hvit tekst mot sort bunn, selv om det er DØNN stilig, spør du meg! Du må i alle fall ikke kutte ut originaliteten på bloggen din - utseendemessig. Veldig stilig at teksten ruller over bakgrunnen, som virker til å være et bilde av noe stoffmaterialet? Ønskere deg lykke til med utformingen, om du skulle velge å endre look på bloggen din med tid og stund. Jeg er i alle fall glad jeg oppdaget deg i mylderet av andre blogger her inne. Du er i sannhet et friskt pust av estetikk, originalitet og en tydelig stemme. God klem fra Beate Bauer

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir helt rørt av sånne fine tilbakemeldinge! Tusen, tusen takk!
   Når jeg skulle lese kommentaren din foretrakk jeg å lese den på mailen min (der er det hvit bakgrunn med svart skrift). Ser det er litt tungt for øyet å lese hvitt på svart. Får se hva jeg finner på:-)
   Jepp, bildet i bakgrunnen er fra tekstilet til en stol jeg er så glad i:-)
   Har vært innom bloggen din også! Mange av møblene dine kunne jeg adoptert på flekken! Det er noe med det gamle som har levd et liv og ikke er så sterilt.

   Klem.

   Slett
 4. Jeg har selv hvitt på hvitt. Pørvde meg frem med litt ulike farger og mønstret bakgrunn, men ingen av de ble helt meg. Fant ikke roen med bloggen før den ble helt hvit. Tenker iblant at den er litt fartgeløs og kjedelig, men jeg er nok mest komfortabel med den slik. Jeg liker rene, enkle linjer og flater, og syns det er viktig at bloggen gjenspeiler det. Selv om jeg er enig med deg i at det er alt for mange hvite blogger der ute.
  Når det gjelder din blogg, så var det nettopp fargen og det at den representrer noe helt annet som tiltrakk meg i utgangspunktet. Dype, lune farger som harmonerer med hule-navnet. Og jeg syns at siden du oftest har bilder med sterke, klare farger, så blir det veldig riktig stilmessig med mørk bakgrunn. Syns ikke du skal tenke på hva som "selger", det er det originale ved din blogg som selger den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentaren:-) Har prøvd å eksperimentere med hvit bakgrunn selv, men det føler ikke jeg meg helt hjemme:-) Enig i at bloggen bør gjenspeile den stilen en liker. Håper at folk er obs på det og ikke bare tar hvitt fordi det er det vanlige:-)

   Slett
 5. Da jeg lagde bloggen for 3-4 år siden prøvde jeg litt forskjellig blant de standart malene.
  Synes fremeles jeg har det for sterilt og idag kunne jeg gjerne tenkt meg et varmere uttrykk og en annen header. Men som du skriver, hos meg også går det på kompentansen når det gjelder det tekniske.

  I bunn og grunn synes jeg det er viktig å ha en blogg som man mener representerer seg selv,
  og ikke for å tilfredstille andre.

  Jeg er en sånn som ser mest på bildene hos bloggere, og ikke leser så mye.
  Her inne er det jo tonnevis med hærlig inspirasjon som du deler.
  Når jeg leser tekst, foretrekker jeg tekst det er litt størrelse på og ikke for store kontraster.
  Da blir jeg sliten i øya. Lykke til, uansett hva du gjør!

  Siw

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Jeg ser også mest på bildene på blogger, av og til leser jeg teksten, men vil helst at den skal være kort :-) Ser hva du mener med å bli sliten i øynene av for liten tekst og stor kontrast. Jeg blir selv sliten av å lese i kommentar-feltet på bloggen min, ikke et godt tegn, hehe.

   Slett
 6. Som grafisk designer vil eg påstå at foto kjem best fram på ein kvit bakgrunn utan for mange forstyrrande element. Om eg skulle gi deg eit råd ville eg valgt ein roligare bakgrunnsfarge på bloggen min, det må ikkje vere kvitt, men svart er veldig hardt og dreg veldig mykje oppmerksomheit til seg. Du har veldig fine foto og ein veldi fin heim! Håper du finn ei utforming du blir fornøgd med. Det enkle er ofte det beste :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Takk for responsen!
   Absolutt noe jeg skal tenke på det du skriver med å ha en farge som ikke trekker for mye oppmerksomhet. Håper jeg finner en god løsning:-)

   Slett
 7. Grunnen til at man ofte har hvit blogg er ikke fordi det er enda en "kjedelig hvit trend", men rett og slett fordi svart på hvitt er enklere å lese, bilder blir klarere osv (som jeg også ser er nevnt av flere over).

  For å få en følelse av å ha sin egen stil med hvit bakgrunn, kan man ha ulike bakgrunnsbilder på siden av der man skriver, og kanskje en header som passer til (som f.eks. den personlige bloggen til http://juliebettina.blogg.no/).

  Hett tips: man kan bestille design, som man får skreddersydd etter eget ønske :) søkte meg frem http://rrhdesign.no/, men det finnes mange liknende.
  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Takk for forslag til blogg og link til hvor man kan bestille design. Skal sjekke ut de sidene:-)

   Slett
 8. Heisann! Jeg har også hvit blogg, men det er ingen interiørblogg som jeg har i hvert fall . Jeg ønsker å ha det hvitt fordi jeg legger ut så mye forskjellige bilder og filmer. Har i grunn tenkt på å endre designet mitt jeg også, men vet ikke helt til hva.
  Har ikke sett bloggen din før nå og synes den er veldig fin. Liker det mørke bakgrunnsbildet og sorte midtfeltet veldig godt.
  Og det er veldig digg med en motpol til alle de andre fancy pancy bloggene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for kommentaren!
   Blir veldig glad når den mørke bakgrunnen jeg har valgt blir "forstått" :-)

   Slett
 9. Hei igjen :-)
  Endelig tilgang til mac`en igjen så det går ann å kommentere her. ;-) (Av ukjent grunn fikk jeg ikke til å kommmentere fra ipad`en jeg har brukt i det siste.)

  Jeg syntes IKKE du skulle endre bakgrunnsfarge til hvit/lys. For meg er det sånn at det er lettere å lese hvit tekst på sort eller mørk bakgrunn. Ikke har jeg veldig dårlig syn heller, bare sliter litt med samsynet (pga. nakkeskade) samt er ørlite nærsynt. Jeg mener også å ha lest at for folk med dysleksi så er det også lettere å lese lys skrift på mørk bakgrunn.

  Dessuten er det noe med "lunheten" bloggen din utstråler. Ved å "lysne" bakgrunnen vil denne lunheten forsvinne, samt særpreget. ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Det var kjekt å høre at hvit skrift på svart bakgrunn slår an hos noen :-)
   Jeg også føler at lunheten og personligheten til bloggen forsvinner litt hvis jeg forandrer til lys bakgrunn. Kjekt å høre at noen forstår og er enig:-)

   Slett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en hilsen:-)