mandag 20. august 2012

Kjøkken- husets hjerte

Kjøkken er et av de viktigste rommene i huset. Når vi fikk nytt kjøkken, hadde jeg plenty av ønsker for rommet. Jeg hadde lyst å ha det romslig, rikelig med skuffer og benkeplass, at spisestuen skulle ha plass der inne og selfølgelig at det skulle være et avslappende rom å være i. Hittil er jeg veldig fornøyd med løsningen vi kom fram til.


 


Kjøkkeninnredningen hadde jeg lyst å ha tradisjonell, derfor endte vi opp med klassiske fronter. Hadde jeg vært rik, ville jeg nok gått for noe moderne og skiftet ut når jeg var lei, men siden penger ikke vokser på trær, valgte vi noe tidløst. På veggene hadde jeg lyst på tapet. Jeg synes lyse- grønt er en trivelig farge på et kjøkken, så valget falt på en blomster-mønstret tapet i fargen "duck-egg". Inntrykket av tapeten ville blitt litt svakt hvis den kun var på en fond-vegg, så jeg tok jeg sjansen på at vi ikke blir lei av tapeten på leeenge, så alle vegger på kjøkkenet er tapetsert med den samme tapeten.Fra å ha et lite kjøkken med få skuffer, har jeg nå mange romslige skuffer! 


              


Jeg kjemper med å grave meg ut av den romantiske, landlige stilen som har holdt på så lenge nå, men uansett hva jeg gjør, kommer jeg stadig tilbake til søte gjenstander som tallerkenhylle, blomstermønstrede grytekluter og annet klissete nips. Jaja, sånn er det visst bare. De rustrøde stolene er en nødvendig kontrast til den sarte tapeten og gjør at rommet blir litt voksnere.

Spisestuen er funnet på "gis bort"- avdeling på søppelplassen, vi kommer til å kjøpe et større etterhvert, men jeg synes det er koselig med et lite og intimt når vi ikke har gjester.Min mann (ingolf) har arvet en del utstoppede dyr. Ekornene fikk plass på veggen på kjøkkenet. Og, ja, jeg er også enig om at de skal få henge der :-)Kjøkkenøy med koketopp på.Når vi rev det gamle skallet som var fra før, for å bygge opp igjen nytt hus, tok vi vare på alle materialer som kunne bli brukt senere. Ingolf brukte en del av det gamle og har laget benkeplate. Jeg er helt imponert. 
Vi måtte ha en søyle plassert midt i rommet og brukte gamle materialer til den også. Leo´en må jo også ha et sted å lage mat, så han har fått seg kjøkken under øyen.Det var det jeg hadde for denne gang!Ha en fin dag!

Marte.

9 kommentarer:

 1. Det er så deilig kjøkken Marte! Kjempefint :) og de ekornene passer bare fantastisk inn der, selv om jeg føler de beveger seg hver gang jeg ser en annen vei, he he, den lille prikken over i' en

  SvarSlett
 2. Lisa Helen Lynnæs1. september 2012 kl. 09:29

  For en inspirasjon! Hele kjøkkenet skriker hjemmekoselig :) Utrolig flott :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk begge to!
  Maria, hvis du føler ekornene beveger seg hver gang du snur deg, så kan du tenke deg hvordan det var å ha to spinkle aper sittende på en gren på veggen ved siden av tv´en, det hadde vi nemlig før, hehe. Og på loftet vårt er det bl.a et par flaggermus hengende:-b Tenk så mange dyr som går igjen her i huset!

  SvarSlett
 4. Det er et utrolig vakkert hus du har. Har falt helt for stuen og kjøkkenet ditt. Likte veldig godt tapeten på kjøkkenet og den hjemmesnekrede benkeplaten. Vi skal i gang med husbygging selv, og jeg har tenkt at kjøkkenet skal være hjertet i huset, og det er derfor tegnet stort og romslig. Stuen har store vinduer i front og slipper inn mye lys. Tror du det vil la seg kombinere med mørke vegger silk din stue har? Jeg kommer nok til å bruke din blogg som inspirasjon, for den stilen du har i hjemme ditt, liker jeg virkelig. Her kommer jeg nok til å følge med videre :) takk for at du deler:)

  SvarSlett
 5. Hei! UTROLIG fin tapet på kjøkkene!!!! Hvor har du kjøpt den? Mvh. Vibeke Lund

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Tusen takk! Er kjempe fornøyd med tapeten selv!
   Siden tapet er veldig dyrt når det kjøpes i Norge og jeg trengte ganske mange ruller, bestilte jeg fra en internettside som heter www.myinteriorsonline.com
   Tapeten er fra Colefax & Fowler, Collection: pavilion. Navn: Darcy. Farge: pale aqua.

   Hilsen Marte.

   Slett
 6. Tusen takk for raskt svar!!! Tapeten skal kjøpes ;). Mvh Vibeke Lund

  SvarSlett
 7. Hej Marte!
  Jag å min man står mitt uppe i totalrenovering av hans bardomshjem. Detta kjøkken ær jo bara DEN inspirationen! Så flott! Jeg har ett litt "rart" spørrsmål... Jeg kan se på bilde nr.2 att du har 5 underskap langs med benkeplaten + 1 dobbeltskap (gulv&veggskap). Men hvor lang er den veggen sånn ca? Lurer på om jeg kommer undan med en liknande løsning i vårat kjøkken ;) Tusen tack før en fantastisk fin Blogg!!
  Många hælsningar,
  Charlotte

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Tusen takk for koslig kommentar! Kjekt å kunne være til inspirasjon for andre:-)
   Seksjonene på den veggen er til sammen 370cm lang. Hjørneskap 110cm, under vask 80cm (40cm per dør), oppvaskmaskin 60cm, skap 60cm og høyskap til innebygd kjøleskap 60cm.
   Jeg har oppriss av kjøkken-innredningen, så hvis du er interessert kan jeg maile det til deg. I tilfelle kan du sende meg en mail på: marte_84@hotmail.com
   Klem- Marte

   Slett

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen en hilsen:-)